Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ANAKOINΩΣΗ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες,
Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκτίμηση της Ιδρυτικής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της 30ης Ιανουαρίου 2016
2. Πανελλαδική Δικτύωση της Συμμαχίας
3. Εκλογή Γραμματείας
4. Συνέδρια Δευτεροβαθμίων Οργανώσεων & ΓΣΕΕ

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε ο χαρακτήρας της οργάνωσης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ», όπως αυτός αποτυπώθηκε και στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, δηλ. μια οργάνωσης υπερβατικής των συνδικαλιστικών παρατάξεων, η οποία θα εργαστεί για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της ενότητας και δράσης στην κοινωνία των συνδικάτων, των εργαζομένων, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, των συνταξιούχων & των θεματικών κινημάτων.

Σημαντική προτεραιότητα έχουν για την οργάνωσή μας, τόσο η συμβολή μας μέσα στα συνδικάτα όσο και ο συντονισμός τους σε κοινές δράσεις αλλά και η επικοινωνία-συνέργειες με τα δίκτυα αλληλεγγύης, και τα κοινωνικά κινήματα διαφόρων θεματικών, των νέων, των επισφαλώς εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Στα πλαίσια αυτά θα οργανωθεί και η δουλειά του συντονιστικού, η άμεση επικοινωνία του με όλα τα μέλη της οργάνωσης πανελλαδικά και οι δικτυώσεις με τα κινήματα.

Η συμμετοχή των 152 συνέδρων, η συμβολή των απόψεων που κατατέθηκαν κατά τις ομιλίες που έγιναν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της 30ης Ιανουαρίου καθώς και οι 168 υπογραφές συνδικαλιστών που στηρίζουν τη Συμμαχία, είναι ένα ικανοποιητικά αισιόδοξο ξεκίνημα, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν τόσο στις μετακινήσεις αρκετών συνδικαλιστών εκτός Αθήνας που δεν μπόρεσαν να έρθουν, όσο και στη διάδοση της ενημέρωσης για την εκδήλωση της πρωτοβουλίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι δυνάμεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αυτή την στιγμή καταγράφονται σε 21 πόλεις της Ελλάδας και καθημερινά καθώς γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή, υπάρχει επικοινωνία και ενδιαφέρον όλο και περισσότερων συνδικαλιστών, εργαζομένων, συνταξιούχων κ.λ.π. για συμμετοχή.
Συζητήθηκε αναλυτικά το συνέδριο της ΓΣΕΕ και άλλων δευτεροβαθμίων οργανώσεων με βάση τη δική μας αντίληψη όπως διατυπώθηκε και στη συνδιάσκεψη, για συμμετοχή σε ευρύτερα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, με το βλέμμα στραμμένο στην επανεκκίνηση του συνδικαλισμού και την αναζωογόνηση των συνδικάτων που θα αντλούν τη δυναμική τους από τη βάση τους και θα δίνουν μάχες για να νικούν. Είμαστε απέναντι στον κυβερνητικό, κομματικό, εργοδοτικό, αναθετικό, πολιτικάντικο και γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό κατεστημένο που αυτή τη στιγμή εργάζεται πυρετωδώς μετρώντας μόνο νούμερα και αδιαφορώντας ολοκληρωτικά για τις πραγματικές ανάγκες, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Εκλέχτηκε 9 μελής Εκτελεστική Γραμματεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες αφού συμπληρωθεί και με συνάδελφο εκτός Αθήνας. Για το πρώτο διάστημα η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του συντονιστικού από τα μέλη του που βρίσκονται εκτός Αθήνας, θα γίνεται μέσω SKYPE.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες για το θέμα της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχέδιου θα σας αποσταλεί αναλυτική ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Η ΕΕ της ΣΥΜΜΑΧΙΑ

color
http://www.protovoulia-symmaxia.gr/wp-content/themes/yunik-installable/
http://www.protovoulia-symmaxia.gr/
#EDB44D
style1
scrollauto
Loading posts...
#555555
on
none
loading
#555555
Sort Gallery
http://www.protovoulia-symmaxia.gr/wp-content/themes/yunik-installable
on
yes
yes
off
off
Newsletter Input text
off
off